Sinemada Hapishane | Kapsül #5 / Çiǧdem Mater / Kutsal Motor / T24

Çiğdem Mater, ‘Kutsal Motor’a ‘Sinemada Hapishane’yi yazdı. T24, 17 Ekim 2023

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararıyla Gezi Parkı davasında 18 yıl cezası onanan yapımcı Çiğdem Mater, sinema üzerine içerik üreten, “Kutsal Motor” YouTube kanalı için bir metin hazırladı. Mater’in metnine, Türkiye ve dünya sinemasından hapishane sahneleri eşlik ederken, metni Ece Dizdar seslendirdi. 

YouTube’da sinemaya dair içerikleri oldukça sevilen Kutsal Motor, Mater’in yazdığı metni, sinema tarihinden hapishane sahneleriyle kurgularken, şu notu düştü: 

“Yapımcı Çiğdem Mater, hayata geçirmediği bir belgesel fikrinden dolayı “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçuyla yargılandığı Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası aldı.

Kendisinden bu program için bir şeyler yazmasını istediğimizde önceki programları izlememişti ve maalesef izleme imkanı da yoktu. Ve yaşadıkları üzerinden sinemada hapishaneleri yazısı bir süre sonra bize ulaştı.

Not: Çiğdem Mater, bu videonun metnini Yargıtay tarafından cezası onanmadan önce kaleme almıştı.

Metin: Çiğdem Mater
Seslendirme: Ece Dizdar
Kurgu: Gizem Bayıksel
Müzik: Kaan Karsan”

Mater’in sözlerine kurgulanmış video şu sözlerle başlıyor: 

“Kendimce küçük bir oyun oynuyorum. Hiç izlemediğim, nasıl yapıldığını, kime ne anlattığı konusunda hiçbir fikrim olmayan bir programa, kendimce içerik yaratıyorum. Birkaç ipucum var, programda neler olduğuna dair ve Kutsal Motor ekibine güvenim.

“O yüzden bence bu oyunu oynayabilirim, sizi de oyunuma ortak edebilirim. Evet, Sinemada Hapishane, çok yaratıcıyım değil mi? Hiç akla gelmeyecek bir konu seçtim, evet. Tebriği hak ediyorum…”

Yazı işleri departmanı

İlgili Makaleler


Son makaleler